Tags

, , , , ,

Jeg har en svaghed for franske kvinder når det kommer til stil. Det franske folks ry som sofistikerede og chikke, er absolut en sandhed i mine øjne. Det er bare et “chikt” folkefærd.

Se på deres kendisser, de ser jo bragende godt ud på mangt en rød løber. Der er også en mærkbar forskel, når man sammenligner med deres amerikanske kolleger. Hvor amerikanerene ofte har en tendens til at gå den sikre klassiske vej, tør franskmænd/ kvinder tage chancer, at skille sig ud, plus de ofte ser fremstår lækkert underspillede. Det ser så afslappet og elegant ud. Her er ingen store frisurer, hård makeup eller påtaget sexethed.

Dette passer også på Marion Cotillard. Siden hun fik sit gennembrud som Edith Piaf, har hun igen og igen vist den “gode stil” til diverse offentlige optrædener.

Det startede for alvor med hendes Jean Paul Gaultier kjole, som hun bar da hun modtog en Oscar i 2008. Mange kunne ikke fordrage havfrue kjolen, men jeg synes den var enormt fransk, og netop havde den kant, som jeg prøvede at beskrive før.

Siden 2009 har Marion Cotillard været frontfigur for Dior’s Lady Dior kampagne. Derfor bærer Marion Cotillard da også ofte Dior designs på den røde løber (men hun ses også i designs fra andre franske modehuse). Senest bar hun Dior Haute Couture i torsdags i London til premieren på den nye Batman film som hun spiller med i. Hun er den første kendis til at bære Raf Simons Dior designs, og hun så i øvrigt forrygende ud.

Marion Cotillard kan også noget med sko, hun bærer tit vanvittige sko til sine smukke outfits. Skoene er mindre kunstværker end egentligt fodtøj, jeg har inkluderet 3 eksempler.

Lige nu er hun aktuel i den nye Batman film, og er på forsiden af amerikansk Vogue samt britisk Marie Claire’s august numre.