Stylekat’s stilguide

Her følger de stil tips, som jeg finder relevante, og som er en god guide du altid kan konsultere, når som helst og hvor som helst. Livet er for kort til mode kvaler. Alle fortjener at finde deres egen stil og med denne guide, er mit beskedne ønske at kunne hjælpe dig på vej dette.

1. Find din stil. ja det lyder så nemt, det kan det også være, men for nogle er det en evig kamp. Her gælder det om at blive bevidst om, hvad tøj du har det bedst i. Vi taler ikke om joggingsæt her, men mere stilarter. Har du det bedst i en læderjakke og støvler, er du nok ikke en boheme men mere en rå type stilmæssigt. Har du det bedre i kjoler end i bukser vil en feminin stil være at foretrække, når du shopper. Læg mærke til hvad der tiltaler dig, når du læser blade, ser film, tv, reklamer etc. Som hovedregel passer de fleste mennesker ind i én af disse stilarter: Klassisk, rå, feminin, boheme, afslappet og enkel. Jeg er selv feminin, hvad er du? Det betyder selvfølgelig ikke at du slavisk kun skal købe efter en stilart, jeg bruger selv 80/20% metoden som betyder at 80% af det som jeg køber eller som jeg klæder mig i, har et femint præg, de resterende 20% er taget fra nogle af de andre stil arter.

2. Pasform. Selv det dyreste designer tøj kan se billigt og kikset ud, hvis pasformen ikke harmonerer med din figur. Men de rigtige jeans kan få dig til at se 10 kilo lettere ud, så det er bare med at komme ud, og finde de stykker tøj som komplimenterer netop din krop bedst muligt. Mange kvinder har en tendens til at vælge tøj som er for stort, sidder for løst. Dette bliver gjort i den tro at man kan skjule “problem” områder, men dette er en stor fejl. I stedet synes man reelt større end man er og hvem vil det? Husk at Marilyn Monroe selv, gjorde det stik modsatte, hun valgte for småt tøj, ikke at det er løsningen men de færreste vil påstå at hun var slank som et siv og usexet ;  )  Dette gælder også og især undertøj/lingeri , det kan gøre underværker(fik du den?…) for din figur, du kan få en bedre numse og en bedre barm med den rette støtte. Spørg evt. personalet om de kan tage dine mål, så du kender din egen præcise størrelse.

3. Ryd op jævnligt i din garderobe! Dette kan ikke understreges nok, for gør du ikke dette vil du blive forvirret,når du åbner din skabsdør og dermed være tilbøjelig til, altid at tage det samme på. Det gælder om at have en evig rotation i dit klædeskab, så når du køber eks. 2 stykker nyt tøj, så bestræb dig på at skille dig af med 2 stykker tøj fra din garderobe, som minimum ihvertfald et stykke tøj. Derved sker der en evig fornyelse, en slags garderobe evolution ;  )

4. Hellere kvalitet end kvantitet. Dettte gælder især sko og tasker. Det er nemmere at få et billigt sæt tøj til at se exklusivt ud med et par lækre kvalitets sko, end det er at få et dyrt sæt tøj med billige sko og/eller en billig taske til at se tilsvarende godt ud. Lektionen er at ting som sko og tasker ofte er prikken over i’et i et outfit, og dermed det som der ubevidst bliver lagt mest mærke til. Det kan betale sig i det lange løb at købe skind fremfor syntet, for det ældes med ynde. Skind bliver med den rette pleje flottere over tid, mens plast forgår, går i stykker eller krakelerer. Og står du en dag og skal vælge ml. eks. 1 t-shirt mod 5 styk til samme pris, så vælg kvaliteten, dén vil holde distancen og det vil den med garanti også udstråle.

5. Husk farver! Hold op med kun at tænke i sort, det er vigtigt at give farver en chance i din garderobe. Jeg er en af dem som mener at alle kan bære alle farver, forstået på den måde at der er en nuance i alle farver som kan klæde dig. Det gælder blot om at finde disse nuancer. Det kan du bl.a. gøre ved at finde ud af, om det er de kolde toner som klæder dig, eller om det er de varme toner som fremhæver dine træk bedst muligt. Ja, sort, gråt og hvidt er klassiske toner, de er sikre, men i længden kan det blive lidt kedeligt og forudsigeligt. Husk det behøver ikke være “pang” farver vi taler om her, det kan også være mere afdæmpede toner som rosa, olivengrøn, kongeblå eller blot råhvid. Den rette tone kan lyse hele dit ansigt op, så du ser frisk og veludhvilet ud som efter en dag på skønhedssalonen og hvem ønsker ikke det? :  )

6. Tilbehør. Det er vigtigt at forstå, at tilbehøret er mindst ligeså vigtigt som det tøj du bærer, det kan ikke og bør ikke undervurderes. Investér i sko og tasker i en god kvalitet. Mærket er selvfølgelig underordnet, men materialet er ikke. Her gælder det skind, og jo blødere jo bedre. Svineskind ligger i den lavere ende, det er grovere, mere stift og ufleksibelt (du kan ofte genkende svineskind ved at nærstudere materialet, er der prikmønster formet i små trekanter, er det svineskind. Prikkerne stammer fra, hvor børsterne sad på huden i sin tid, dette er særligt synligt på indersiden af sko). Husk også de mindre ting som smykker, bælter ja selv hårtilbehør, alt skal medregnes i et outfit og vurderes individuelt. Coco Chanel havde et stilråd som sagde, at inden man gik ud af sin hoveddør så skulle man tage én ting af (altså tilbehør ikke tøj sæføli’), less is more.

7. Garderoben. Som jeg også har skrevet om på bloggen, så er det vigtigt at ens garderobe er inspirende at kigge på. Altså skal selve dit klædeskab og det miljø du klæder dig på i, være indbydende. Se på din garderobe som en butik. Du kender det selv, er butikken hyggelig, smuk, sjov etc. er man langt mere tilbøjelig til at ville købe noget. Sådan skal det også være med din garderobe, du skal blive inspireret til hele tiden at ville “købe” fra din egen garderobe. Her er smukke bøjler, god belysning ja selv collager en god idé. Der skal også være orden, så du ikke bliver forvirret og overvældet når du åbner døren.

Endelig, husk at have det sjovt med mode. Stå aldrig i stampe, men vær altid frisk på at prøve nyt, det kan ofte være en øjenåbner.

Reklamer

2 thoughts on “Stylekat’s stilguide”

  1. Har først lige “opdaget” din stilguide. Fantastisk indlæg med masser af tips jeg kan bruge:)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s